Tiszták, hősök, szentek 8.Tiszták, hősök, szentek 8.

Kategória: Tiszták, hősök, szentek
ISSN: 2063-9031
ISBN: 978-963-89758-4-3
Oldalszám: 32
Méret: 148x210 mm (A/5)
Kivitel: puhatáblás
Kiadás éve: 2014
Végfelhasználói ár: 750 forint

Lapozzon bele...

Tudod-e, hogy kik Szent Péter utódai, és mi a feladatuk a Katolikus Egyházban? Hallottad-e már azt a szót, hogy zsinat, nuncius, egyháztanító vagy pápai jelmondat?

Szent Péter utódai a pápák. A pápa a Vatikánban él, amely egy miniállam Olaszországban. Ő a Katolikus Egyház legmagasabb rangú méltósága, az Egyház feje és Róma püspöke. Hatalma és ítélete megkérdőjelezhetetlen. Legfőbb feladata a világon élő katolikusok szolgálata, ezért is hívják őt úgy, hogy az „Egyház szolgáinak szolgája”. A pápai cím betöltéséről a konklávé dönt, amely a bíborosokból áll. A Szentlélek segítségével ők választják meg maguk közül Szent Péter következő utódát. A szentatyára saját testőrsége, a díszes ruhába öltözött Svájci Gárda vigyáz.

Ismerkedj meg Nagy Szent Gergely, Nagy Szent Leó, Szent X. Piusz, Szent XXIII. János és Szent II. János Pál pápák történetével! Mindegyikük nevéhez fűződik egy-egy érdekesség. Kíváncsi vagy, melyikük találkozott Attilával, a hunok királyával, melyikük lengyel származású, ki hívta össze a II. Vatikáni Zsinatot, és milyen gondolatot választottak maguknak pápai jelmondatként? Lapozz bele a könyvbe, és ismerd meg a szentatyák izgalmas életét!

A kötetet összeállította: Csuti-Mátyás Zsófia, illusztrálta: Sváb József.

 

Kiadónk könyveit viszonteladók, könyvesboltok felé a Prospero Disztribúció terjeszti.